Història del club

Introducció

El club excursionista Reddis neix com a resultat del bagatge de la secció excursionista del C.F. Reddis, amb una història de 59 anys, iniciada de manera oficial a l’any 1950, essent reconeguda per la Federació Espanyola de Muntanya.

Com es lògic, amb alts i baixos d’activitat, la secció arriba a la seva maduresa amb l’execució de diferents campaments a nivell català i marxes de caràcter tècnic o aplecs com el de Veterans de Catalunya i l’emblemàtica i reconeguda Marxa de Resistència Montserrat-Reus 100 quilòmetres per camins de muntanya i més recentment la Copa Catalana de Raquetes de neu i la Copa Catalana d’Escalada en bloc. Diferents cursos d’alpinisme, barrancs i jornades tècniques sobre altres disciplines, sempre en col·laboració amb l’àrea tècnica de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

Les inquietuds dels membres del club, han estat i són sempre la principal motivació per evolucionar conjuntament amb les novetats del món muntanyenc, és per això, que donada la manca d’afinitat en necessitats de caràcter esportiu, per part de la secció en vers el C.F. Reddis, es genera la cerca de l’autonomia per tal de realitzar més lliurament la pràctica de l’excursionisme, en totes les seves vessants, donant com a resultat el CLUB EXCURSIONISTA REDDIS.

Història de la secció

SECCIÓ EXCURSIONISTA C.F. REDDIS

1933 – 2002

Ja el 1933 dins la nostra Entitat (Club de Futbol Reddis), que en aquelles dates s’anomenava CATALUNYA NOVA, es creà la seva primera Secció Excursionista, i aconseguí bastants simpatitzants els quals, els diumenges al matí, sortien per les rodalies a gaudir de la natura. No obstant, aquest grup durà poc temps, desconeixent-ne tota mena de detalls.

L’any 1950, és quan pren caire oficial, essent reconeguda per la “Federación Española de Montañismo”. La primera excursió realitzada fou a Alcover i Riu Glorieta.

En els primers anys, les excursions foren espaiades i per indrets de muntanya propers a Reus i amb no massa concurrència.

L’any 1953 els socis ja eren suficients com per a permetre l’edició del primer butlletí d’informació mensual, que va durar fins el 1956 en què va produïr una important baixada en les activitats de la Secció. Això va servir perquè ressorgís després amb més forca que abans.

És en aquesta primera fase d’activitats, on es va establir els premis a l’estímul excursionista amb caràcter social, i des de 1975 es veurien ampliats als premis Joan Sardà. Es va prendre part en nombroses acampades i excursions socials en especial l’any 1956 en que varen fer-se les primeres anades i acampades als Pirineus.

En la que podríem anomenar la segona època, la Secció Excursionista es va convertir en una veritable família, essent sempre presents l’harmonia i la germanor. i que els seus successors han tingut cura de continuar. És per això que tots els anys han obtingut infinitat de títols i premis, millorant en tots els conceptes en el transcurs dels anys. Cada vegada ha tingut més elements, actius i més jovent donant-los tots els coneixements necessaris per anar amb total tranquilitat per la muntanya i representant no solament a la Secció, sinó també a l’Entitat i a la nostra volguda ciutat de Reus.

Menció a banda mereixen les dues Delegacions de la nostra Secció la d’Espeleologia, fundada el 1963 i la de Fotografia l’any 1970.

El 1970 l’Assemblea de Socis de l’Entitat (el Club de Futbol Reddis), va atorgar aleshores President de la Secció, Antoni Zaragoza i Samper, l’escut d’or de l’Entitat pels seus mèrits i total dedicació en pro de la Secció, de l’Entitat i de l’Excursionisme.

També la “Federación Española de Montaña” ens va donar medalles al Mèrit Excursionista, els premiats foren el 1971, medalla de Plata a Antoni Zaragoza i Samper, el 1976 medalla de Bronze a Antoni Jordana i Llevat, i el 1977 medalla de Plata a Jaume Montserrat i Gras, a tots ells pels seus desvetllaments en pro de l’Excursionisme.

L’any 1975 també fou lliurada la placa commemorativa de la “Federación Española de Montañismo” en el nostre 25é Aniversari com a Secció Excursionista.

A l’apartat d’Activitats cal destacar la participació a totes les marxes provincials i darrerament de la vegueria, de regularitat, d’orientació, d’azimuts, aconseguint els primers llocs tant individualment com per equips en diverses ocasions. La participació a totes les Marxes Ex. de Regularitat de Catalunya a partir de 1957 i també a les més recents de Veterans tant Nacionals com Estatals, sempre aconseguint bons resultats. A l’apartat de Campaments des de l’any 1967 anem assistint al Campament General de Catalunya, tots els Provincials, de Vegueria, Inter socials i des de fa uns quants anys també participem al “Campamento Anual de Montaña” de Caràcter Estatal.

Organitzacions: CAMPAMENTS

Any 1966.- 3r Campament Provincial a Prades.

Any 1975.- 12è Campament Provincial a l’Ermita de Sant Josep (Montblanc).

Any 1978.- 11è Campament Català de Muntanya al Montsagre de Paüls,

Any 1979.- 29è Campament General de Catalunya als Plans del Vilà (La Morera del Montsant).

Any 1981.- 14è Campament Català de Muntanya als Plans de Cogullons.

Any 1986.- 14è Campament General de Catalunya a l’Ermita de Sant Josep (Montblanc).

Any 1971.- Comencem a organitzar el Campament de Tardor a Prades, el qual hem anat realitzant anualment, fins ara.

Any 1990.- 17è Campament Català de Muntanya a l’Ermita de Barrulles, Capafonts.

Any 1994.- 20è Campament Català de Muntanya a Sant Miquel de la Tosca a Vilosell.

Any 1996.- 22è Campament Català de Muntanya a les Rieres (Capafonts).

Organitzacions: MARXES

Any 1973.- 37a. Marxa Ex. Regularitat de Catalunya (organitzada conjuntament amb les altres 5 entitats de Reus).

Any 1975.- Marxa Intersocial DUFOUR (la qual es ve organitzant cada any fins 1987 amb el trofeu Joan Sardà).

Any 1984.- 48a. Marxa Ex. Regularitat de Catalunya (Boscos de Poblet).

Any 1986.- 5a. Marxa i Aplec Ex. de Veterans de Catalunya (Siurana).

Any 1990.- Marxa MONTSERRAT-REUS, prova de gran fons, 100 Km. en un límit de 24 hores, a peu i per camins de muntanya, que es ve organitzant cada any fins ara, amb més participació i classificació any darrera any.

Any 2000.- Marxa i Aplec excursionista de Veterans de Catalunya a Castellfollit (Poblet).